Сценарій відкриття кабінету хімії та біології
- Найрозумніший (біологія+хімія)
- Перший мільйон (органічна хімія)
- Казка про вередливу принцесу
- Хімічний турнір "У світі цікавої хімії" ( для 7 - 8 кл)https://docs.google.com/document/d/1CfVYcq1cXDK3Dd77IBF7bVSvufK3JdYrVCWuR9d_HXA/pub
- Відеоролик "Шкідливість харчових добавок
- Гра "Форт - Буаяр"
Як виховувати дітей, знає кожен,за винятком тих, у кого вони є.
Перегляд відеофільму "100 великих відкриттів : ХІМІЯ"
ХІМІЯ У НАШОМУ ЖИТТІ
ХІМІЯ У НАШОМУ ЖИТТІ
1 березня - 147-ма річниця відкриття Періодичного закону
«…періодичному законові майбутнє
не загрожує руйнуванням,
а тільки надбудова
й розвиток передбачаються».
Д. І. Менделєєв
1 березня 1869 року - дата відкриття Періодичного закону і створення першого варіанта періодичної системи. В цей день, на засіданні Роійського фізико-хімічного товариства, було зачитано повідомлення російського хіміка Дмитра Івановича Менделєєва про відкриття ним Періодичнрго закону хімічних елементів. В цьому ж році вийшло перше видання менделєєвського підучника "Основи хімії", в котрому була наведена його періодична таблиця.
Коли Д.І. Менделєєву говорили, що він геній, учений відповідав: "Працював усе життя, тому і геній".
Тому бажаю усім успіхів у вивченні хімії, творчих досягнень, відкриттів, але пам'ятайте слова Д.І.Менделєєва, щоб чогось досягти потрібно багато працювати.
Коли Д.І. Менделєєву говорили, що він геній, учений відповідав: "Працював усе життя, тому і геній".
Тому бажаю усім успіхів у вивченні хімії, творчих досягнень, відкриттів, але пам'ятайте слова Д.І.Менделєєва, щоб чогось досягти потрібно багато працювати.
Цікаві факти про цукор
Цукор - це харчовий продукт, який ми використовуємо для підсолоджування їжі і напоїв. На Землі неможливо відшукати людину, яка не знає про цукор. Однак є кілька цікавих фактів про настільки звичний продукт, які Ви до сьогодні могли і не знати...
З історії цукру
Цукор є одним з найстаріших кулінарних інгредієнтів, історія якого почалася ще в 327 р. до н.е. Цукрову тростину відкрив Олександр Македонський.
Цукор є одним з найстаріших кулінарних інгредієнтів, історія якого почалася ще в 327 р. до н.е. Цукрову тростину відкрив Олександр Македонський.
Слово «цукор» походить із санскриту – «sharkara» (шаркара), що позначає речовину в гранульованій формі.
Христофор Колумб познайомив Новий Світ із цукром в 1493 році під час своєї другої подорожі.
В кінці 16-го століття в Лондоні вартість простої чайної ложки цукру була еквівалентною п'яти доларам.
Цукор називали «білим золотом» аж до кінця 1700-х років, коли він вважався розкішшю, за допомогою якої європейська знать підтверджувала свою владу і соціальний статус.
У 1899 році була вперше використана картонна коробка для упаковки цукру. Це зробило революцію в цукровому бізнесі, оскільки така упаковка перевершувала дерев'яні бочки, з яких цукор продавався спочатку.
Про користь цукру
Цукор є 100% натуральним продуктом, абсолютно не містить жиру. Також цукор не містить добавок і консервантів.
Застосування цукру
Цукор зміцнює асфальт. Також він уповільнює застигання готового бетону і клею.
Цукор використовується при виготовленні чорнила і фарб для принтерів.
У медицині цукор використовується для вирощування пеніциліну.
Цукор був одним з перших фармацевтичних інгредієнтів, які використовуються і сьогодні, щоб замаскувати гіркий смак ліків.
Цукор є хорошим консервантом.
Деякі люди вважають, що сухе ковтання 1 чайної ложки цукру може вилікувати гикавку.
Наукові дослідження цукру
Коли сонце вибухне, воно буде стискатися і стане настільки щільним, що частина його розміром з кубик цукру буде важити 1 тонну.
У 2001 році вчені виявили цукор в космічному просторі.
Христофор Колумб познайомив Новий Світ із цукром в 1493 році під час своєї другої подорожі.
В кінці 16-го століття в Лондоні вартість простої чайної ложки цукру була еквівалентною п'яти доларам.
Цукор називали «білим золотом» аж до кінця 1700-х років, коли він вважався розкішшю, за допомогою якої європейська знать підтверджувала свою владу і соціальний статус.
У 1899 році була вперше використана картонна коробка для упаковки цукру. Це зробило революцію в цукровому бізнесі, оскільки така упаковка перевершувала дерев'яні бочки, з яких цукор продавався спочатку.
Про користь цукру
Цукор є 100% натуральним продуктом, абсолютно не містить жиру. Також цукор не містить добавок і консервантів.
Застосування цукру
Цукор зміцнює асфальт. Також він уповільнює застигання готового бетону і клею.
Цукор використовується при виготовленні чорнила і фарб для принтерів.
У медицині цукор використовується для вирощування пеніциліну.
Цукор був одним з перших фармацевтичних інгредієнтів, які використовуються і сьогодні, щоб замаскувати гіркий смак ліків.
Цукор є хорошим консервантом.
Деякі люди вважають, що сухе ковтання 1 чайної ложки цукру може вилікувати гикавку.
Наукові дослідження цукру
Коли сонце вибухне, воно буде стискатися і стане настільки щільним, що частина його розміром з кубик цукру буде важити 1 тонну.
У 2001 році вчені виявили цукор в космічному просторі.
Немає коментарів:
Дописати коментар